Socialiștii nu au venit! Blocul ACUM: Am fi vorbit despre renunțarea la funcția de Speaker a Parlamentului de către Andrei Năstase

Socialiștii nu au venit! Blocul ACUM: Am fi vorbit despre renunțarea la funcția de Speaker a Parlamentului de către Andrei Năstase

Deputații Blocului ACUM au invitat repetat reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la discuții, însă aceștia nu s-au prezentat, transmite OFICIAL.

La discuții, din partea Blocului ACUM, au venit deputații Mihai Popșoi, Igor Grosu, Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Chiril Moțpan.

În cadrul declarațiilor de presă, deputații Mihai Popșoi și Alexandru Slusari au menționat că, astăzi, în cadrul discuțiilor, ar fi vorbit despre renunțarea la funcția de Speaker a Parlamentului de către Andrei Năstase, după ce s-ar fi aprobat legile privind dezoligarhizarea.

„Constatăm, cu regret, o nouă rundă de discuții cu reprezentanții PSRM eșuată. Colegii de la PSRM demonstrează că nu sunt gata să discute la modul serios ce este de făcut. Ne-am exprimat în repetate rânduri intenția de a discuta conducerea, pachetele de legi propuse de cele două părți. Suntem dispuși să continuăm să discutăm cum putem îmbunătăți viața cetățenilor”, a spus Mihai Popșoi.

„PSRM vorbește despre lucrurile mai puțin importante pentru cetățeni: funcții, coaliții etc. Noi am așteptat astăzi reprezentanții PSRM să vorbim despre proiectele care au fost propuse de Blocul ACUM și proiectele sociale ale PSRM. Astăzi am vrut să spunem tranșant că Andrei Năstase nu se ține de funcții și are nevoie de ea pentru o perioadă scurtă – să aprobăm pachetul de legi privind dezoligarhizarea, apoi va renunța la funcția de Sppeaker. Acesta a fost scopul nostru. Avem puncte de tangență între cele două formațiuni, am vrut să le discutăm și implementăm”, a spus Alexandru Slusari.

Totodată, deputații menționează că socialiștii pot aștepta 2 luni până la dizolvarea Parlamentului sau să încerce să realizeze câte ceva din propriul program.

Doina Secrieru

Share