Socialiștii – la nord, centru și sud: Cerem alegeri anticipate

Socialiștii – la nord, centru și sud: Cerem alegeri anticipate

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat astăzi trei proteste, concomitent, la nord (la Bălți), sud (la Cahul) și centrul republicii (la Anenii Noi).

„Înarmați” cu drapele PSRM, protestatarii scandează: „Referendum!”, „Hoții la dubă!”, „Vrem alegeri anticipate!”, „Vrem alegeri!”, „Moldova!”, „Întoarceți miliardele!”, „Pentru alegeri anticipate!”, „Pentru popor, pentru președinte!”.  

Deputatul socialist Vlad Batrîncea, fiind în fața protestatarilor adunați la Bălți, a menționat că nu vor permite ca RM să fie distrusă. 

„Cetățenii își susțin președintele. Să amintim încă o dată guvernării că oamenii nu i-au ales, ei trebuie să plece. Cerem alegeri anticipate. Hoții trebuie sa stea la duba. La 24 septembrie, tot poporul urma să spună la referendum că acest Parlament trebuie să fie dizolvat, însă guvernarea a încurcat desfășurarea lui. Acest referendum va avea loc odata cu alegerile parlamentare anticipate. Poți schimba o lege, dar nu poți schimba poporul. Vrem dreptate. Am început protestele în raioane, că Moldova nu este doar în Chișinău. În ziua când venim în Chișinău, atunci va fi ultima zi pentru ei”, a afirmat Batrîncea.

La Bălți a fost și lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, care a declarat în fața protestatarilor că nu sunt prezenți doar membrii partidului, sunt cetățenii RM.

„Am venit să spunem că rezultatele referendumului erau previzibile. Acum înțelegeți de ce actula guvernare s-a temut de referendum, vrem o țară prezidențială. Din casă în casă, începând cu ziua de azi, vom discuta cu poporul și vom întreba daca susțin Președintele. Vă chem să ne unim, să fim umăr la umăr, ca nimeni să nu treacă, să salvăm țara”, a punctat Greceanîi.

Totodată, deputatul socialist Vladimir Țurcan, fiind în fața protestatarilor adunați la Cahul a declarat că la protest s-au adunat oamenii pe care-i doare inima de ceea ce se întâmplă în RM.

„Este un miting de protest pentru că nu s-a desfășurat referendumul național consultativ, este un miting în susținerea Președintelui, dar și o preântâmpinare pentru actuala guvernare. Ne-am adunat să ne arătăm îngrijorarea de ceea ce se întâmplă în țară. Ca în ziua de azi, cetățenii trebuiau să participe direct la luarea deciziilor din RM, trebuia să aibă loc referendumul, însă ne-au interzis. Noi improvizăm aici, acest referendum”, a precizat Țurcan.  

La Cahul, deputatul Bogdan Tîrdea a menționat că guvernarea a interzis pe foaie referendumul, dar nu poate interzice oamenilor să-și arate nemulțumirea.

„Să arătăm acestei guvernări, oligarhilor, ce credem despre ei, ce cred cetățenii depre furturile lor. Oligarhii azi vor să ne fure Constituția, împuternicirile Președintelui, și mă tem că vor să ne fure și pacea. Jos oligarhii”, a punctat Țîrdea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, consilier municipal, fiind în fața cetățenilor adunați în raionul Anenii Noi, a afirmat că guvernarea blochează inițiativele bune ale Președintelui.

Dacă ei ne încurcă să facem referendum, noi vom face referendum în fiecare casă. Astăzi președintele rezolva probleme cu FR, guvernarea încearcă să strice totul. Noi vrem să fim prieteni cu toții, suntem o țară mică. Vrem trecerea la regim prezidențial, ca să avem de la cine să cerem”, a spus Ceban.

La Anenii Noi, deputatul Vasile Bolea a declarat că, referendumul care trebuia să aibă loc, avea patru întrebări foarte importante.

„Din păcate, acea guvernare care fuge de oameni, a făcut tot posibilul, ca să nu aibă loc. Guvenarea nu vrea să audă cetățenii RM. Astăzi, le spunem un ferm „nu” și cărați-vă afara din țară. În spatele Președintelui RM stă o întreagă țară care-l ajută și susține. Vrem un președinte puternic și el este alături de poporul RM”, a precizat Bolea.

Mihaela Rotari

Share