Socialiștii, la Cahul: Regimul de la guvernare dorește să suprime administrațiile publice locale independente

Socialiștii, la Cahul: Regimul de la guvernare dorește să suprime administrațiile publice locale independente

Deputați ai parlamentului, primari, consilieri raionali și locali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat astăzi un amplu miting de protest lângă judecătoria raionului Cahul, „în legătură cu reținerea ilegală a lui Marcel Cenușă, președintele raionului din partea PSRM”, informează OFICIAL.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, a menționat în discursul său că regimul de la guvernare dorește să suprime administrațiile publice locale independente și, folosind metodele din perioada lui Plahotniuc, îi elimină pe toți cei care gândesc altfel și sunt incomozi actualei guvernări.

Potrivit afirmațiilor lui Batrîncea, „vina” lui Marcel Cenușă constă doar în faptul că „a îndrăznit” să declare la briefingul din Parlament că Guvernul ignoră solicitările autorităților locale de a aloca banii cheltuiți din bugetele locale pentru necesitățile refugiaților ucraineni.

„Guvernarea de la Chișinău vrea să îngenuncheze administrațiile publice locale, dar noi nu vom permite organizarea unei asemenea justiții demonstrative, cu procurori de buzunar”, a declarat secretarul executiv al PSRM, menționând că protestele vor continua până la eliberarea lui Cenușă.

Totodată, Batrîncea a subliniat că toți organizatorii și cei implicați în deschiderea la comandă a unor asemenea dosare penale vor fi trași la răspundere pentru acțiuni ilegale.

Cristina Gurez

Share