Socialiștii: Guvernul azi nu are politici clare pentru a stimula economia, producerea autohtonă și face tot posibilul de a favoriza importatorii

Socialiștii: Guvernul azi nu are politici clare pentru a stimula economia, producerea autohtonă și face tot posibilul de a favoriza importatorii

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Petru Burduja, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au susținut un briefing, în cadrul căruia au cerut lichidarea ANRE și trecerea competențelor acesteia către Guvern, precum și demisia Cabinetului de miniștri, informează OFICIAL.

Petru Burduja a menționat că creșterea zilnică a prețurilor la carburanți devine o povară psihologică pentru cetățeni, pentru oamenii de afaceri și întreaga țară, dar nici ANRE – regulatorul național, și nici Guvernul nu întreprind acțiuni eficiente de îmbunătățire a situației și nici nu dau explicații clare în acest sens.

Vlad Batrîncea a remarcat că, actuala guvernare este incapabilă să aducă schimbări în domeniu și să modifice mecanismul existent de stabilire a prețurilor la carburanți, chiar dacă are toate instrumentele la îndemână pentru a face politici în interesul cetățenilor.

„Considerăm că Guvernul trebuie să-și asume răspunderea pentru formarea prețurilor și să ajute cetățenii Republicii Moldova. Guvernul azi nu are politici clare pentru a stimula economia, producerea autohtonă și face tot posibilul de a favoriza importatorii”, a declarat Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului este de părerea că și întreg Guvernul Gavrilița trebuie să-și dea demisia, pentru că a eșuat în gestionarea situației economice și sociale.

„Justificarea banală că de vină sunt criza regională, globală sau cineva, nu este valabilă și credibilă pentru cetățenii Republicii Moldova. Ori vă implicați plenar și ajutați cetățenii, ori trebuie să plecați”, a concluzionat Batrîncea.

Batrîncea a amintit că ANRE a început să majoreze, zilnic, prețurile la carburanți, după ce guvernarea PAS a modificat legea cu privire la piața petrolieră.

Share