Socialiștii din CMC: Administrația capitalei face PR politic pe mai multe proiecte votate de consilieri

Socialiștii din CMC: Administrația capitalei face PR politic pe mai multe proiecte votate de consilieri

Consilierii municipali socialiști au atras atenția opiniei publice asupra proiectelor ce se implementează în Capitală și care au fost votate de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), pe seama cărora administrația Primăriei face PR politic, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, șeful fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru, a menționat câteva din aceste proiecte:

„Iluminatul stradal. Noi am avut un șir de întâlniri cu locuitorii din Capitală pentru a vedea unde este nevoie de schimbat acest iluminat. Am alocat pentru aceasta 5,3 mln. lei și avem și semnăturile cetățenilor. Domnul primar își face PR pe seama acestor proiecte.

Gunoiștea. Știm că înainte de alegeri în campania electorală mulți vin cu diverse soluții pentru această problemă. Noi am adoptat un șir de măsuri pentru ca acele substanțe de gunoi care se varsă în bazin să poată fi prelucrate. La inițiativa PSRM în buget au fost alocate 10 mln. de lei pentru procurarea utilajului special. Pe 20 aprilie sperăm că va fi dat în exploatare și credem că este un pas benefic la protejarea mediului și cetățenilor din Bubuieci.

Reparația drumurilor și trotuarelor. Noi, consilierii PSRM, am avut un șir de întrevederi cu locuitorii în curțile blocurilor locative. Am venit cu un șir de propuneri și locuri concrete unde trebuie să se intervină. Ulterior, aflăm că Ruslan Codreanu decide de sine stătător unde să se facă aceste lucrări”, a spus Dinari Cojocaru.

La rândul său, consilierul Alexandr Odințov a menționat lucrările care se fac în Parcul „Valea Trandafirilor”, dar și construcțiile neautorizate. „Administrația se ocupă de acele proiecte care sunt ușor de implementat și care deja au fost aprobate și alocați bani pentru acestea. Ea nu se ocupă de problemele mai grave care le are municipiul. O întrebare actuală rămâne situația clădirilor neautorizate și cum se luptă cu acestea, reînnoirea fondului locativ, mulți oameni se plâng că au probleme, gunoiștea din Țânțăreni tot rămâne o problemă actuală”, a spus Alexandr Odințov.

Doina Secrieru

Share