Socialiștii de la Bălți riscă amenzi pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Moroșan: Nu am încălcat legea 

Socialiștii de la Bălți riscă amenzi pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Moroșan: Nu am încălcat legea 

Președintele organizației teritoriale Bălți a PSRM, Maxim Moroșan, și președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal Bălți, Serghei Gramma, precum și un grup de consilieri municipali și activiști PSRM vor fi amendați pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe, informează OFICIAL.

Maxim Moroșan a notat că, „la 26 martie 2024, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la eliberarea capitalei de nord a Moldovei – orașul Bălți, de sub invadatorii naziști, în cadrul „Marșului Memoriei”, socialiștii au îmbrăcat Sf. Gheorghe – în memoria acelor evenimente”.  Ulterior, reprezentanții organelor de drept i-au contactat pe toți cei care au făcut acest lucru, cerând să se prezinte la Inspectoratul de Poliție pentru a depune mărturii. Astfel, fiecare dintre ei riscă amendă de 4 500 de lei.

Maxim Moroșan și Serghei Gramma au refuzat să admită că au încălcat legea, spunând că pentru ei panglica Sf. Gheorghe este un simbol al victoriei asupra invadatorilor naziști în 1945 și nu are nimic de-a face cu evenimentele de astăzi din Ucraina.

„Port această panglică în memoria acelor eroi care, indiferent de orice, au mers să lupte cu naziștii. Bunicul meu, străbunicul meu au luptat ca să putem trăi astăzi, ca să putem avea un cer liniștit deasupra capetelor noastre. Punct”, a spus Maxim Moroșan, liderul socialiștilor din Bălți.

Share