Socialiștii: Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui R.Moldova

Socialiștii: Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui R.Moldova

Liderul socialiștilor, fostul șef al statului, Igor Dodon, declară că astăzi a prezidat ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost aprobată o declarație.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu, drept o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu. Curtea Constituțională a ignorat în mod brutal existența în Parlament a unei majorități, care l-a înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. Putem vorbi de fapt, de reinstaurarea unui stat capturat”, se arată în declarația socialiștilor.

„Această decizie, ce reinstaurează regimul de stat capturat în Moldova, este una dintre verigile din lanțul batjocurii în adresa suveranității țării noastre, în special:

– Declarația scandaloasă a șefului Misiunii UE în Moldova, Peter Michalko, dar și a altor ambasadori ai țărilor UE;

– Declarațiile șovine și obraznice ale ambasadorului României, Daniel Ioniță, care a insultat poporul moldovenesc;

– Acțiunea îndrăzneață și ilegală a serviciilor speciale ale Ucrainei, de răpire de pe teritoriul țării noastre a judecătorului din Ucraina, Nicolai Ceaus, cu participarea angajaților ambasadei Ucrainei în Republica Moldova”, comunică Dodon cu referire la declarația partidului.

În același timp, socialiștii declară: „Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova”.

Sursa mai spune că Partidul Socialiștilor își exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova.

De cealaltă parte, socialiștii declară că insistă în continuare pe numirea lui Vladimir Golovatiuc în calitate de prim-ministru. El este candidatul legitim al majorității parlamentare. El și echipa sa au soluții detaliate pentru a depăși criza din țară. Dacă nu va fi numit în funcție, întreaga responsabilitate pentru criza economică și epidemiologică din țară va reveni Maiei Sandu, ambasadorilor statelor occidentale care o susțin și judecătorilor Curții Constituționale.

Cristina Pendea

Share