Socialiștii au desemnat candidații pentru alegerile parlamentare noi

Socialiștii au desemnat candidații pentru alegerile parlamentare noi

Alegerile locale din 20 octombrie curent și cele parlamentare noi în unele circumscripții – au fost subiectele de bază ale ședinței Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează OFICIAL.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în urma ședinței Consiliului PSRM, s-a referit la nivelul de pregătire a partidului pentru alegerile locale. „Avem stabilite, practic, pentru 90-95% candidați la primar în localitățile din țară. În toate raioanele sunt deja candidați la funcțiile de primari ale orașelor”, a comunicat Dodon.

Ce ține de candidatura PSRM pentru municipiului Chișinău, șeful statului a comunicat: „acest lucru nu a fost discutat astăzi, oficial va fi votat la ședința Consiliului Republican pe data de 30 august, dar cum am menționat și anterior decizia politică a fost luată și candidatul pentru municipiul Chișinău este domnul Ion Ceban”.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a comunicat numele candidaților PSRM la parlamentare în 3 circumscripții din 4. „Am desemnat astăzi 3 candidaturi pe 3 circumscripții uninominale, pe o circumscripție noi am luat decizia că nu are rost să risipim eforturile noastre și nu vom participa – cea din afara țării. Pe circumscripția de la Nisporeni, nr.17, este conducătorul organizației teritoriale de partid, Pavel Artomonov – el a mai participat în această circumscripție. Pe circumscripție nr. 33 din Chișinău este doamna Svetlana Popa, consilier municipal, vicepreședintele fracțiunii. Pe circumscripția nr. 47, Transnistria – Vitalie Iftodii”, a conchis Greceanîi.

Mihaela Conovali

Share