Socialiștii: Aprobarea bugetelor și politica bugetar-fiscală pentru 2021 sunt un pas înainte

Socialiștii: Aprobarea bugetelor și politica bugetar-fiscală pentru 2021 sunt un pas înainte

Deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc a spus, în cadrul unui briefing de presă, că aprobarea bugetelor și politica bugetar-fiscală pentru 2021 sunt un pas înainte în ceea ce privește îndeplinirea obligațiunilor statului față de cetățenii Republicii Moldova, transmite OFICIAL.

Vladimir Golovatiuc a spus că nu toate propunerile Guvernului au fost acceptate.

„Nu am permis ca țara să intre în 2021 în condiții de haos, când nu sunt adoptate legile importante în stat. Nu am susținut Guvernul la propunerea majorării impozitelor pentru gospodăriile țărănești. Bugetarii vor avea mărire de salarii. Medicii vor avea mărire de salarii cu 30%. Pensionarii, care au pensie mai mică de 4000 lei, vor avea indemnizații de 1000 de lei către sărbătorile pascale. Vor fi în continuare lucrări de reparație a drumurilor, canalizare, apeduct. Parlamentul a adăugat bani în investițiile capitale și acestea vor ajunge la mai mult de 2 miliarde de lei. Nu a fost susținută propunerea Guvernului privind suma impozabilă pentru coletele poștale”, a spus Vladimir Golovatiuc.

Amintim că, Legea bugetului de stat, a asigurărilor sociale și de asigurări în medicină, dar și politica bugetar-fiscală pentru 2021 au fost votate ieri seara în ședința în plen a Parlamentului în lectura a II-a.

Cristina Parfeni

Share