Socialist, cu un nou demers către Guvern

Socialist, cu un nou demers către Guvern

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Radu Mudreac a solicitat Guvernului să intervină în mod de urgență cu evaluarea și despăgubirea pagubelor produse în urma calamităților naturale din ultima perioadă, informează OFICIAL.

„Cu părere de rău, sunt nevoit să revin cu o situație neplăcută ce ține de pagubele care sunt aduse în ultima perioadă de calamitățile naturale, pe care le observăm cu toții: grindina, ploile abundente. La 10 iunie am făcut un demers față de Guvern să intervină cu evaluările. La acea perioadă erau peste 2 800 hectare de culturi agricole distruse totalmente. Am solicitat Guvernului să intervină cu evaluări și cu compensarea pagubelor agricultorilor. Am arătat și sursa de venit de unde ar putea să fie luate aceste sume care vor fi evaluate și anume din rezervă. Cu părere de rău, la ziua de astăzi nu a parvenit nici o informație din partea Guvernului –  care este evaluarea, sursele și când vor fi despăgubiți agricultorii”, a declarat Radu Mudreac, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, deputatul a mai făcut un demers, precizând că, între timp, au mai fost distruse 1110 hectare de culturi agricole diferite.

„Solicit timp de 5 zile să prezinte informația și cum vor fi achitate pagubele. Au fost distruse livezi întregi. Procedura în agricultură necesită ca livezile acestea să fie întreținute mai departe, de aceea ei au nevoie de surse financiare, pentru că produsele care urmau să fie comercializate erau ca sursă pentru întreținerea altor culturi care sunt în proces de vegetație”, a precizat el.

Radu Mudreac solicită repetat ca Guvernul să intervină în mod de urgență în teritoriu cu evaluarea și despăgubirea acestor agricultori.  „Dacă timp de cinci zile aceste măsuri nu vor fi întreprinse, va fi nevoie de alte intervenții ca să fie identificate acele surse”, a precizat el.

Cristina Jicol

Share