Slusari: Vladimir Bolea spune minciuni

Slusari: Vladimir Bolea spune minciuni

Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, a venit cu o declarație acuzându-l pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, că spune minciuni.

„Comunicatul Ministerului Agriculturii din 28 noiembrie 2023. Regulamentul instituirii Comisiei privind constatarea incapacității de plată a fermierilor a fost pus în discuții la MAIA. Citat. „Este important ca documentul să reflecte problemele agricultorilor afectați de secetă și de prăbușirea prețurilor la cereale. În etapa finală, cadrul de acțiuni va fi supus votului Comisie pentru Situații Excepționale”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

30 noiembrie 2023. Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a susținut un briefing de presă. Alt citat. “O altă claritate pe care vreau să o fac pentru ca fermierii și cetățenii să înțeleagă mai bine deciziile pe care le luăm este faptul că: așa-zisul moratoriu solicitat din partea fermierilor nu poate fi instituit. Argumentul este că acest lucru nu se încadrează în prevederile legale. Mai mult decât atât, chiar și Comisia pentru Situații Excepționale nu are această atribuție”

Așa arată minciuna ministrului agriculturii. Din păcate, nu este prima și,mă tem, că nu e ultima. Câteva zile reprezentanții fermierilor onest și sincer au muncit împreună (așa am crezut noi) asupra mecanismului moratoriului ȚINTIT (așa cum a propus domnul ministru) pentru salvarea micilor agricultori de faliment. La solicitarea dlui Bolea practic de la zero am pregatit proiectul Dispoziției CSE. Dar…”, a spus el.

Adică – a adăugat Alexandru Slusari – prin deciziile CSE pot fi cumpărate în secret, fără proceduri obligatorii, cantități impunătoare de gaze: „CSE poate în 15 minute să interzică exportul grâului și porumbului, aducând marele prejudiciul producătorilor agricoli. CSE poate să decidă să fie transferați din bugetul de stat 1,4 mld lei către Gazprom. Însă, pentru salvarea agricultorilor și satelor Comisia nu are suficiente atribuții!”.

 „Acum, dacă nu va fi întâlnirea cu conducerea țării, agricultorii luni vor acționa. Nu au altă ieșire”, a conchis Alexandru Slusari.

Share