Slusari: Telefonul meu este roșu de apeluri ale fermierilor. Avem măcar un pic de stat?

Slusari: Telefonul meu este roșu de apeluri ale fermierilor. Avem măcar un pic de stat?

Fostul deputat, Alexandru Slusari, spune că telefonul său este roșu de apeluri ale fermierilor care nu pot găsi și cumpăra nicăieri motorină, informează OFICIAL.

El spune că de câteva zile mulți agricultori disperați merg cu canistre dis de dimineață la benzinării, care mai au carburanți.

„Totodată, unii producători agricoli cunosc că motorina se importă în țara în cantități relativ suficiente, fapt confirmat și de ANRE. Tot acest dezmăț se întămplă cu două săptămâni înainte recoltării”, spune Slusari.

El își pune câteva întrebări în acest context:

„Întrebarea mea dacă noi mai avem măcar un pic de stat, care poate și trebuie să intervină? Sau țara economic este administrată exclusiv de trei petroliști, Vaja Jashi și supermarketuri?

Avem Guvern, Parlament, Comisia Situații Excepționale, Consiliul Concurenței, ANRE. Toate plătiți inclusiv din banii producătorilor agricoli. Recent au fost create целых două comisii speciale parlamentare pe monitorizarea prețurilor, în special pe piața produselor petroliere. După asta motorina a dispărut și s-au început speculații enorme cu prețuri.

Ce se așteaptă? Oare trebuie să ajungă fermierii cu canistre în centruil capitalei?”, se întreabă fostul deputat.

Share