Slusari: Scopul meu este ca macar pe malul drept al Nistrului să nu simțim în timpul apropiat nici un gram de prezență a concernului rus

Slusari: Scopul meu este ca macar pe malul drept al Nistrului să nu simțim în timpul apropiat nici un gram de prezență a concernului rus

Fostul deputat Alexandr Slusari speră că cei care au luat decizia de a cumpăra 257 mln. metri cubi de gaze naturale și a le stoc, iar acum moldovenii sunt nevoiți să achite un preț mai mare, vor răspunde politic și juridic pentru acest lucru, informează OFICIAL.

Slusari spune că de la 1 iulie către Energocom sunt deja furnizate cantități de gaze, procurate la prețul mult mai mic decăt cel oferit de Gazprom, iar acesta vine de la companiile europene.

„Regret foarte mult tranzacțiile anterioare cu banii din bugetul de stat privind procurare a 257 mln m3, care acum influențează menținerea unui tarif exagerat pentru consumători finali. Sper că cei, care au luat aceasta decizia , vor răspunde și politic și juridic. Voi insista în continuare pe desecretizarea companiei, de la care a fost procurat acest gaz”, spune Slusari.

De asemena, el spune că este concentrat acum pe problemele prezente și viitoare energetice.

„Misiunea Energocomului este asigurarea independenței complete energetice a Republicii Moldova. Scopul meu este ca macar pe malul drept al Nistrului să nu simțim în timpul apropiat nici un gram de prezență a concernului rus, iar Energocom să devină furnizor al gazelor pentru consumători de ultima opține. Nu suntem departe de realizare a acestui deziderat”, mai spune Slusari.

Share