Slusari: Platforma DA va depune toate eforturile ca motorina adusă din România să nu aibă culoare electorală

Slusari: Platforma DA va depune toate eforturile ca motorina adusă din România să nu aibă culoare electorală

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) cere Ministerului Agriculturii și Agenției Rezervelor materiale explicații publice privind motorina din România, informează OFICIAL.

Alexandru Slusari, președintele Platformei DA în Parlament, a declarat că a trecut o săptămână de când din țara, care este mai mult decât soră pentru Moldova, a venit prima tranșă a motorinei în volum de 1500 mii tone, acordată țării noastre ca ajutor umanitar în urma secetei severe.

„De atunci e liniște și neclaritate. Fermierii sunt nedumeriți. Zilnic primim zeci de apeluri. În acest context cerem ca organele guvernamentale abilitate să explice:

  1. De ce motorina a fost stocată la nord.
  2. Cum a fost identificată compania petrolieră, la care este depozitată motorina.
  3. Cum va fi distribuită prima tranșa a motorinei și dacă acest subiect a fost consultat cu reprezentanții agricultorilor afectați de secetă.
  4. Dacă e adevărat ca prima tranșă de combustibil va fi repartizată pentru raioanele de nord, deși cele mai afectate zone sunt în sudul și centrul țării.

Platforma DA va depune toate eforturile ca motorina adusă din România să nu aibă culoare electorală!”, a menționat Slusari.

Cristina Gurez

Share