Slusari: Pentru fermieri, care au suferit enorm în urma calamităților, aceasta politică fiscală adoptată ar fi încă o lovitură, posibil fatală

Slusari: Pentru fermieri, care au suferit enorm în urma calamităților, aceasta politică fiscală adoptată ar fi încă o lovitură, posibil fatală

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari a avut o întâlnire cu asociațiile agricultorilor și procesatorilor, împreună cu deputatul Igor Munteanu, transmite OFICIAL.

Alexandru Slusari scrie, într-o postare pe o rețea de socializare, că toate organizațiile sunt extrem de revoltate de proiectul politicii fiscale, în special de propunerile privind majorarea TVA pentru producția agricolă și creșterea drastică a amenzilor pentru antreprenori.

„Am rămas perplex că nici Guvernul, nici Ministerului Finanțelor și nici măcar Ministerul Agriculturii n-au avut nici o întâlnire cu reprezentanții sectorului agroalimentar pe subiectul politicii fiscale.

După mai multe promisiuni a lui Dodon și Chicu producătorii agroalimentari au așteptat ca pentru anul 2021 Guvernul va veni cu soluția pentru uniformizarea cotelor TVA în sectorul agroindustrial. Dar ne pomenim acum cu o propunere hazardată, care întroduce în sector încă o cotă de TVA de 12 % (alături de cele existente 8 și 20%). Mai mult decât atât, propunerile privind TVA pentru sector favorizează importatorii de inputuri (fertilizanți și pesticide) și agro holdinguri, care vor primi mai multă restituire TVA din buget. Perdanții sunt agricultorii mici și mijlocii și bugetul de stat. Pentru fermieri, care au suferit enorm în urma calamităților, aceasta politică fiscală adoptată ar fi încă o lovitură, posibil fatală”, scrie Alexandru Slusari.

De asemenea, el afirmă că Platforma DA va face totul posibil și imposibil pentru a nu fi acceptate în Parlament propunerile Guvernului Chicu legate de TVA și majorarea amenzilor pentru business.

Cristina Parfeni

Share