Slusari: Nu este bine când guvernarea se ocupă cu populism și manipulare

Slusari: Nu este bine când guvernarea se ocupă cu populism și manipulare

Alexandru Slusari, director executiv al Asociației Forța Fermierilor, în contextul deciziei Guvernului de a aloca 200 milioane lei fermierilor, a afirmat că nu este bine când guvernarea se ocupă cu populism și manipulare, provocând incitarea la ură în societate, informează OFICIAL. 

“Când au fost dublate salariile șefilor ministerilor și agențiilor, de ce atunci la ședința Guvernului nu a vorbit nimeni că este un efort pe care toată societatea îl depune. În acest scop, apropo, au fost alocate circa 100 mln lei.

Domnul Prim-ministru, dacă spuneți A, atunci spuneți și B și C. Societatea trebuie să cunoască că agricultorii au solicitat încă în toamna 2022 ca guvernul precedent să se adreseze către partenerii externi după ajutor pentru compensarea parțială a consecințelor crizei în sectorul agrar, provocat de seceta și război în Ucraina. Exact așa au procedat Polonia, România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria. Acum fermierii din aceste țări primesc compensații de la 300 până la 674 euro per hectar de grâu”, a mai spus fruntașul fermierilor.

Alexandru Slusari a mai spus că, semiadevărurile uneori sunt mai periculoase decât minciunile. “Ceea ce faceți, este o propagandă de dezbinare a societății. Deloc nu e bun asemenea comportament în raport cu cei, care hrănesc Moldova. Agricultorii văd totul. În special sunt ofensați cei mulți, care au muncit trei ani în urmă pentru a aduce schimbări în țară și au mobilizat satele întregi pentru a vota pe cei, care acum sunt la guvernare și aruncă noroi în fermieri”, a conchis el.

Share