Slusari: Noul Guvern are o abordare profesionistă în ceea ce privește securitatea statului, dar apar câteva întrebări…

Slusari: Noul Guvern are o abordare profesionistă în ceea ce privește securitatea statului, dar apar câteva întrebări…

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, spune că țara noastră acum are nevoie de activitatea profesionistă, sincronizată și bine coordonată a autorităților abilitate să asigure securitatea statului, informează OFICIAL.

Potrivit lui, noul Guvern are o abordare profesionistă în ceea ce privește securitatea țării.

„Cu măsuri preventive și prezentarea explicațiilor și probelor. Cu spusul lucrurilor pe nume concrete în privința centrului de comandă a destabilizărilor. Sper foarte mult că aceasta tendința va continua”, spune Slusari.

Totuși, fostul deputat are câteva întrebări:

„De ce cu operațiunea de destructurare a grupărilor criminale, care au atentat la securitatea Moldovei, s-a ocupat IGP ? Bravo lor. Dar unde era SIS ? Cănd vor fi blocate canalele de finanțare obscură a așa zisului partid Șor ? De ce liderii acestei grupări criminale mai sunt în libertate și aleargă cu megafoane ? De ce dosarele pe Tauber privind finanțări ilicite sunt murate la Procuratura din decembrie 2021 ?”, se întreabă Slusari.

Slusari spune că este nevoie de stabilitate și, în paralel, dezvoltarea economiei naționale.

„Mai ales în situația cănd nu mai poate fi justificată lipsa progreselor în alte domenii. Căci nu mai este timp pentru greșeli, incompetență și impotență. Nu mai merg отмазки că la noi e război și guvernul nu mai face nimic decăt prelungește starea de urgență și aranjează banii partenerilor externi pentru consum. E nevoie, în paralel cu menținerea stabilității, de implementat reforme întărziate și de dezvoltat economia națională, uitată de guvernul precedent”, spune Slusari.

Share