Slusari, la Parlament: Grupul de lucru a ajuns la concluzia că…

Slusari, la Parlament: Grupul de lucru a ajuns la concluzia că…

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii parlamentare al Platformei DA, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă, s-a referit la ședințele grupului de lucru parlamentar, constituit recent, pentru a rezolva problemele din agricultură, informează OFICIAL.

„Două zile acest grup de lucru a avut mai multe audieri. Am avut un program destul de intensiv. Foarte multe informații și discuții. Am identificat câteva soluții, dar la momentul de implementare  noi avem diferite abordări. Sunt 3 probleme de bază pentru fermieri: lipsa finanțării, reeșalonarea datoriilor față de creditori privați și problema cu impozitele. La toate 3 probleme, noi am identificat câteva soluții”, a declarat Slusari.

Prin urmare, el a adăugat: „Noi am discutat despre mărirea compensațiilor pentru agricultorii din prima grupă. Noi insistăm la cel puțin 5 sute de milioane. Ministrul Finanțelor și Prim-ministrul au avut altă poziție. Aceste 2 sute de milioane de lei nu sunt suficiente. O mie de lei la hectar nu poate rezolva problema agricultorilor”.

Cu referire la decizii, Slusari a declarat: „Grupul de lucru a ajuns la concluzia că este necesar de adoptat lege specială pentru reeșalonarea datoriilor a agricultorilor, cel puțin pentru 12 luni față de băncile comerciale și organizațiile nebancare. Totodată, propunerea grupului de lucru este ca agricultorii care au fost afectați să fie scutiți în perioada următoare de achitarea impozitelor aferente salariilor prin rambursarea TVA, adică impozitele și taxele vor fi calculate, dar achitate nu de agricultori, dar din bugetul din care statul este dator agricultorilor la TVA. Este important ca toate soluțiile identificate să fie realizate”.

„Platforma DA insistă ca săptămâna viitoare să fie convocată ședința Parlamentului. Nu putem aștepta până în septembrie”, a comunicat Slusari.

În același timp, liderul fracțiunii a anunțat: „Mâine am convenit că ne vedem la nivelul fracțiunilor, cu participarea reprezentanților Guvernului”.

Mihaela Conovali

Share