Slusari: Deputații fracțiunii Platforma DA sunt indignați și își exprimă nedumerirea față de tentativa de blocare a activității Parlamentului

Slusari: Deputații fracțiunii Platforma DA sunt indignați și își exprimă nedumerirea față de tentativa de blocare a activității Parlamentului

Președintele fracțiunii parlamentare a Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari solicită deblocarea activității Parlamentului, convocarea ședinței Biroului permanent și convocarea ședinței plenare, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Alexandru Slusari a menționat că, deputații fracțiunii Platforma DA sunt indignați și își exprimă nedumerirea față de tentativa de blocare a activității Parlamentului.

„A treia săptămână Parlamentul nu se întrunește în ședință. Ieri a fost emisă o dispoziție a Președintelui Parlamentului, în care se spune că – Comisiile parlamentare trebuie să facă ședințe online. Se cunoaște că o bună parte dintre acestea nu au asemenea posibilități”, spune Alexandru Slusari.

De asemenea, el menționează că nu se înțelege formula de întâlnire săptămânală la Președinție a conducerii de vârf a țării. „Într-o țară parlamentară este inadmisibil un asemenea comportament. Atragem atenția deputaților că Parlamentul se transformă într-o anexă a puterii executive. Președintele Parlamentului se duce la Președinție și de acolo primește indicații. Decide de una singură că Parlamentul trebuie blocat, paralizat. Să dizolvăm atunci Biroul permanent”, a mai spus Slusari.

În context, vicepreședintele Parlamentului a spus că sunt 7-8 proiecte importante, care trebuie aprobate rapid și se cere de ajuns la un consens pe marginea acestora, pentru a fi votate cu cel puțin 60-80 voturi și a cerut deblocarea activității Parlamentului.

Cristina Parfeni

Share