Slusari: „Cetățenii trebuie să cunoască că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Confirmă sursele mele”

Slusari: „Cetățenii trebuie să cunoască că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Confirmă sursele mele”

„Cetățenii trebuie să cunoască că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Confirmă sursele mele din Ministerul Finanțelor. Deja sunt unele rețineri la achitarea îndemnizațiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, informează OFICIAL.

„Țara plătește prețul guvernării Dodon și existența unui executiv totalmente docil acestui președinte-culioc. Programul cu FMI așa și nu a fost semnat, în pofida declarațiilor lui Chicu. Fără acest program Moldova nu poate obține a doua tranșa asistenței macrofinanciare din UE. Faimosul creditul rusesc așa și nu apare pe orizont. Așadar, din deficitul bugetar de 16 miliarde lei 8 miliarde, întroduse în buget 2020, la moment nu au acoperire. Iata de ce guvernul s-a apucat brusc de privatizarea masivă, care în asemenea condiții este foarte periculoasă”, mai scrie el, pe Facebook.

În același timp, Slusari declară: „Guvernul actual șede pe cemodane și activitatea acestuia este la moment subordonată exclusiv asigurării realegerii lui Dodon. Urnătorului executiv va fi lăsată o moștenire foarte grea. Dar noi suntem gata să preluăm guvernare chiar și în aceasta situația mai mult decăt dificilă”, a conchis Slusari.

Doina Secrieru

Share