Slusari către membri ai Guvernului: „Un an de zile întreprinderea Macon a bătut în toate ușile și explica că nu poate concura cu fabrica din Transnistria…

Slusari către membri ai Guvernului: „Un an de zile întreprinderea Macon a bătut în toate ușile și explica că nu poate concura cu fabrica din Transnistria…

Cel mai probabil, în săptămâna curentă SA Macon, un producător de materiale de construcții de înaltă calitate, va anunța despre sistarea activității. Această companie a fost distrusă prin concurența neloială din partea fabricii de cărămidă din Tiraspol și prin impotența autorităților abilitate din Chișinău. Declarațiile au fost făcute de Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, vor rămâne fără lucru peste 350 de angajați. 350 cetățeni ai Republicii Moldova, care sunt loiali acestui stat și au achitat impozitele în bugetul public național.

„Un an de zile întreprinderea Macon a bătut în toate ușile și explica că nu poate concura cu fabrica din Transnistria, care achită de zeci de ori mai puțin pentru gaz și energia electrică și nu cheltuie nimic pentru problemele mediului. Nici o reacție!”, a menționat el, întrebând în context: „Domnule Gaibu, cine răspunde pentru falimentul unei companii cu istoria de 124 de ani pe piața materialelor de construcție, care a rămas fără sprijinul statului în situația unei concurențe neloiale? Doamna Cantaragiu, dumneavoastră măcar o dată ați încercat să abordați subiectul stopării activității uzinei de ciment din Râbnița din cauza nerespectării cerințelor elementare față de mediului? Domnule Recean, dumneavoastră, când ați dus negocieri obscure cu Krasnoselskii, ați încercat să promovați interesele agenților economici de pe malul drept al Nistrului, din impozitele cărora primiți salariul?”.

Dincolo că permiteți distrugerea industriei naționale – a mai spus Alexandru Slusari – voi, prin impotența și incompetența voastră, puneți în pericol securitatea economică a țării, tolerând trecerea unor domenii importante sub control total a companiilor din Transnistria.

Share