Sîrbu, după audieri: Nu există premise că ar putea fi declanșat un conflict militar în zona transnistreană care ne-ar putea afecta

Sîrbu, după audieri: Nu există premise că ar putea fi declanșat un conflict militar în zona transnistreană care ne-ar putea afecta

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului a desfășurat, astăzi, o ședință, în cadrul căreia au fost audiați reprezentanții SIS, ai reprezentanții Ministerului de Interne, ai Biroului pentru Reintegrare și ai Ministerului Apărării, transmite OFICIAL.

Potrivit Președintelui Comisiei, Sergiu Sîrbu, s-a discutat despre capacitatea statului de a face față noilor provocări referitor la mobilizarea militară din regiune și capacitatea statului de a asigura independența și integritatea Republica Moldova.

„Este un subiect sensibil care trebuie în permanență să fie pe agenda noastră pe orice platformă. Regretăm că subiectul nu a fost discutat și nu a fost în atenția altor instituții. Informațiile oferite sunt cu caracter închis. Reprezentanții ne-au informat că țara noastră este capabilă să facă față provocărilor la zi, țin la control situația și întreprind măsuri pentru a ridica capacitatea de apărare a țării. Autoritățile au informat că astăzi nu există premise că ar putea fi declanșat un conflict militar în zona transnistreană care ne-ar putea afecta”, a spus Sergiu Sîrbu.

În context, deputatul a venit cu un apel către Președintele țării, Maia Sandu, de a convoca o ședință a Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta subiectul.

Cristina Parfeni

Share