Silvia Radu: Am respectat legea tot timpul în tot ce am făcut

Silvia Radu: Am respectat legea tot timpul în tot ce am făcut

Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, Silvia Radu, a venit cu o reacție la învinuirile aduse de un grup de experți, care au acuzat-o de încălcări pe timpul administrării Red Union Fenosa, transmite Oficial.

Silvia Radu a scris, pe o rețea de socializare, că toate acuzațiile sunt minciuni și că ea, personal, a respectat legea în tot ceea ce a făcut.

„Din respect pentru oameni și adevăr, vreau să spun niște lucruri foarte simple și clare. Union Fenosa este o companie internațională care are proceduri clare. Dacă făceam cea mai mică neregulă ei făceau plângere penală și se adresau în primul rând justiției. Dimpotrivă, activitatea mea a fost apreciată, inclusiv de statul Spaniol, prin distincția Crucea Ordinului Isabela Catolică (Orden de Isabel la Câtólică Encomienda) oferită de către Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care se conferă ca o recunoaştere de către Casa regală a comportamentelor civile extraordinare, de care dau dovadă spaniolii şi reprezentanţii altor popoare în beneficiul naţiunii hispanice sau contribuie într-un mod relevant la promovarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre naţiunea spaniolă şi comunitatea internaţională. Mai mult ca atât, Spania mi-a conferit titlul de ambasador onorific în Moldova, titlu care se acordă doar persoanelor integre, oneste și profesioniste. În al doilea rând, activitatea mea la Union Fenosa a stat sub lupa tuturor autorităților, permanent, sub diferite conduceri politice. Am respectat legea tot timpul în tot ce am făcut”, a scris Silvia Radu.

De asemenea, ea a menționat că este conștientă că deranjează anumiți oameni prin activitatea care a început-o la Primărie. „Eu înțeleg că acum deranjez anumiți politicieni, candidați, grupuri de interese, televiziunile lor, anumite grupuri de influență afectate de curățenia pe care am început să o fac în Primărie. Lor le transmit un mesaj foarte clar, nu puteți convinge pe nimeni cu minciunile voastre și pretinși voștri experți „energetici”, deveniți candidați eșuați între timp. Și nu mă puteți convinge să mă retrag din cursă ca să câștige candidații voștri politici! Ceea ce ați făcut astăzi mă mobilizează și mai tare, mă face mai hotărâtă și mai puternică!”, a mai scris Silvia Radu.

Doina Secrieru

Share