Sesizarea unui deputat PAS la Curtea Constituțională

Sesizarea unui deputat PAS la Curtea Constituțională

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională referitor la modificările la Legea cu privire la medicamente, informează OFICIAL.

După cum susține parlamentarul, a contestat liberalizarea prețului la medicamentele eliberate fără prescripție medicală și reducerea dramatică a adaosului comercial la medicamentele compensate.

„Liberalizarea prețului va duce la scumpirea medicamentelor, iar reducerea drastică a adaosului comercial la medicamentele compensate, fără nici un fel de analiză de impact, deși sună bine, riscă să descurajeze, în special farmaciile mici, să le mai comercializeze. Oamenii vor plăti mai mult pentru medicamente gen paracetamol, iar medicamentele compensate nu vor putea fi găsite în farmacii”, declară Perciun.

„Ținând cont de avizul negativ al Guvernului la propunerea de reducere a adaosului comercial și încălcarea tuturor procedurilor în procesul de adoptare a modificărilor, am sesizat Curtea. Aceste modificări trebuie abrogate, fie prin decizia Curții, ori deja de următorul Parlament”, a mai precizat deputatul.

Mihaela Conovali

Share