Sergiu Burlacu: PIB-ul nostru e mult mai mic, iar fiecare leu împrumutat ne îngreunează și mai mult buzunarele

Sergiu Burlacu: PIB-ul nostru e mult mai mic, iar fiecare leu împrumutat ne îngreunează și mai mult buzunarele

Sergiu Burlacu, vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), spune că a văzut „ultima încercare disperată a guvernării PAS de a manipula opinia publică referitor la datoria publică a Republicii Moldova”, dar și că Radu Marian „încearcă din nou să ne vândă basme cu cifre frumos ambalate, ca să pregătească terenul pentru încă un mandat al Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 20 octombrie”.

„Dar haideți să fim realiști și să nu ne lăsăm păcăliți de această jonglerie statistică! Radu ne compară cu țări ca România sau Italia, uitând să menționeze un detaliu esențial: PIB-ul nostru e mult mai mic, iar fiecare leu împrumutat ne îngreunează și mai mult buzunarele. El nu spune clar pe ce au fost cheltuiți acești bani împrumutați. În timp ce acele țări la care „Răducu” face referire au investit în infrastructură, dezvoltare și proiecte care aduc venituri, la noi, sub guvernarea Maiei Sandu, banii au fost risipiți pe consum intern și pentru a repara problemele create tot de guvernarea lor, în frunte cu „geniul” energetic Andrei Spânu. De la criza gazelor până la prețurile explodate la produse alimentare, PAS a cheltuit banii fără să aducă niciun beneficiu real pe termen lung.

Adevărul pe care Radu Marian nu vrea să îl spună este că, în perioada mandatului Maiei Sandu, datoria publică a Republicii Moldova s-a DUBLAT. Da, ați auzit bine! Datoria s-a dublat, iar noi nu avem nimic concret să arătăm pentru asta”, a notat politicianul într-o postare pe Telegram.

În schimb – a evidențiat el – „moldovenii simpli sunt cei care vor plăti prețul acestei politici iresponsabile. Asta înseamnă că, pentru a întoarce aceste datorii, guvernarea PAS va trebui să mărească impozitele, să introducă taxe noi și să bage mâna și mai adânc în buzunarul nostru”.

„Și, încă ceva: țările la care Marian face referire și-au acumulat datoriile în zeci de ani, pe când guvernarea PAS a reușit „performanța” de a face împrumuturi masive în doar câțiva ani.
Asta este adevărata față a „managementului” lor financiar!

Radu Marian poate să cânte cât vrea laudele guvernării pe la televiziuni sau prin Karaoke, dar realitatea este că aceste împrumuturi ne vor îngropa și mai adânc în sărăcie, iar cei care vor suferi sunt moldovenii simpli, nu cei de la PAS”, a conchis Sergiu Burlacu.

Share