Serafim Urechian: I’ll be back!

Serafim Urechian: I’ll be back!

Serafim Urechean  va candida la funcţia de primar de Chisinău la viitoarele alegeri generale locale din vara anului 2015, pentru că „are obligaţia faţă de alegătorii din capitală”, scrie moldova.org.

”În 2005, când am plecat de la primărie, am declarat că, dacă lucrurile vor merge prost în capitală, eu mă voi întoarce”, a menţionat Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean la emisiunea „Politica” de la TV7

Potrivit lui, poporul doreşte acest lucru.”Dacă mergem de la clădirea Curţii de Conturi şi până la cea a Guvernului, veţi vedea cum chişinăuienii mă rog să revin la Primărie”, a menţionat el.

Întrebat dacă va fi „prim-contracandidatul” actualului primar general, Urechean a declarat că de fapt va fi „primul-candidat” la această funcţie.

Totodată, Serafim Urechean a precizat că nu are de gând să participe la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, pe lista PLDM –formaţiune cu care partidul său Alianţa „Moldova Noastră”a fuzionat în 2011.  De asemenea, el a avut vreo cinci propuneri de a fi inclus şi pe listele altor formaţiuni.” “Primăria este scopul principal”, a lăsat să se înţeleagă Serafim Urechean.

Serafim Urechean a fost primar de Chişinău în perioada 1999-2005. În urma alegerilor parlamentare din martie 2005, formaţiunea pe care o conducea Blocul “Moldova Democrată” (BMD) a obţinut 34 de mandate, iar el a renunţat la funcţia de primar general de Chişinău, în favoarea mandatului de deputat.

Maria Roșca

Share