Senator român, la discuții cu Andrei Năstase: „Vă amintiți de emoția revederii unui frate drag plecat de multă vreme și încercat de multe?!”

Senator român, la discuții cu Andrei Năstase: „Vă amintiți de emoția revederii unui frate drag plecat de multă vreme și încercat de multe?!”

Senatorul de Iași, Iulia Scântei, afirmă că „nu e greu să susții un om ca Andrei Năstase într-o luptă ca cea pe care a câștigat-o, devenind primarul general al Chișinăului”, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Iulia Scântei s-a referit la rezultatul înregistrat de Andrei Năstase și la ceea ce urmează.

„O zi bună se cunoaște de dimineață la Chișinău. Nu e greu să susții un om ca Andrei Năstase într-o luptă ca cea pe care a câștigat-o aseară, devenind primarul general al Chișinăului. E un spirit tânăr, un luptător, cu voință de fier, care inspiră oamenilor încredere, onestitate, pricepere și dorința de a-și ajuta comunitatea să progreseze. Grea a fost însă lupta lui și a Maiei Sandu, lupta echipelor din spatele lor din Platforma “DA”, din Partidul Acțiune și Solidaritate și din PLDM, și nu în ultimul rând a chișinăuienilor. Toți au luptat nu împotriva unui candidat oarecare, ci împotriva unui întreg sistem oligarhic care a fost la un pas să confiște inima Moldovei, capitala Chișinău. I-am fost alături lui Andrei și l-am susținut trăind dincoace de Prut, emoțiile întregii echipe, și la fel i-au fost alături și au crezut în el, ieșenii și ceilalți frați români”, a scris ea.

Iulia Scântei a mai spus că prima zi după victorie nu putea începe pentru ea decât împreună cu Andrei Năstase, primarul general ales al Chișinăului, la sediul partidului său. „Vă amintiți de emoția revederii unui frate drag plecat de multă vreme și încercat de multe, dar întors sănătos și chiar încununat de succes?  O astfel de emoție am trăit azi la Chișinău, alături de Andrei Năstase și de Maia Sandu, ascultându-le povestea zilelor grele de campanie. Ne-am bucurat împreună de victorie, conștienți fiind că alegerile derulate în două tururi de scrutin a permis salvarea Chișinăului și a mobilizat la vot populația majoritar pro-europeană. Drumul greu al coaliției pro – reformă conduse de cei doi lideri acum începe și va continua până în toamnă, când vor avea loc alegerile parlamentare. Doar revenirea la sistemul electoral în două tururi va da șanse reale coaliției pro-europene de la Chișinău să câștige alegerile și să mențină întreaga Moldovă pe harta democrațiilor europene. E nevoie de un efort politic comun, de solidaritate și de unitate atât la Chișinău, dar mai ales la București, pentru a susține modificarea legii pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova și reintroducerea sistemului de alegeri în două tururi. Succes, Andrei Năstase, pentru demararea și realizarea reformelor de care Chișinăul are atâta nevoie”, a mai scris senatoarea.

Doina Secrieru 

Share