Șeful statului: Guvernul a fost ocupat cu consolidarea echipelor cu care să muncească, să facă curățenie…

Șeful statului: Guvernul a fost ocupat cu consolidarea echipelor cu care să muncească, să facă curățenie…

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, s-a expus referitor la activitatea Guvernului și Parlamentului, după 100 de zile, informează OFICIAL.

„Eu cred că Guvernul s-a apucat de treabă, în pofida celor trei crize cu care se confruntă, mai ales criza gazelor, care a luat foarte mult timp din activitatea Guvernului”, a declarat Maia Sandu.

Ea a spus că, primele 100 de zile sunt ca într-o perioadă în care te apuci să construiești o casă. „Guvernul a fost ocupat cu consolidarea echipelor cu care să muncească, să facă curățenie și să formeze echipele, dar a făcut și anumite lucruri concrete – a venit cu majorarea pensiei, creșteri salariale, a lucrat pentru ca să mobilizeze resurse, a semnat un program cu Fondul Monetar Internațional, a obținut resurse europene”, a precizat șefa statului.

Referitor la activitatea Parlamentului ea a spus: „Și la Parlament s-a muncit ca să se înceapă reforma justiției – s-au creat premise ca reforma să înceapă în sfârșit. Pe aceste dimensiuni s-au pornit mai multe lucruri, proiecte de investiții, s-au semnat mai multe acorduri, s-a dezvoltat programul pe activitatea locală, a fost un proces de creare a condițiilor și de inițiere a activităților”.

Totodată, Președintele a menționat că, întotdeauna este loc de mai bine.

„Toți ne dorim ca lucrurile să se întâmple mai repede și în justiție, dar trebuie să respectăm legea ca să nu se comită abuzuri. La unele ministere am văzut mai multe rezultate, la altele mai puține, eu cred ca lucrurile trebuie să fie echilibrate”, a concluzionat Maia Sandu.

Cristina Jicol 

Share