Șeful statului: Am solicitat Guvernului, ca în perioada imediat următoare, să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte – „Satul european expres”

Șeful statului: Am solicitat Guvernului, ca în perioada imediat următoare, să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte – „Satul european expres”

Șeful statului, în cadrul unui briefing, a anunțat „două lucruri importante pentru dezvoltarea și europenizarea Moldovei – finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea proiectelor „Satul european expres””, informează OFICIAL. 

„Cu ceva timp în urmă, am venit cu inițiativa de a crea Programul Național „Satul European”, prin care guvernul a acordat finanțare pentru proiecte de dezvoltare în jumătate din localitățile din țară. Astăzi vreau să vă anunț că primele 100 de proiecte au fost finalizate deja. Drept rezultat, aproape 100 de mii de oameni se bucură, zi de zi, de efectele programului „Satul European””, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Președintele a spus că, în toate vizitele și discuțiile în raioane, oamenii îi vorbesc despre necesități imediate de îmbunătățire a infrastructurii, care ar putea fi făcute în regim expres și cu mai puține resurse financiare decât proiectele de anvergură.

„Am solicitat Guvernului, ca în perioada imediat următoare, să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte – „Satul european expres”, care să îndeplinească următoarele condiții:

  • să permită localităților să implementeze proiecte rapide, cu termen de finalizare de maximum 6 luni, și să rezolve necesități urgente în satele noastre;

  • să fie simplificată procedura de înscriere a proiectelor în concurs”, a anunțat oficialul.

Maia Sandu a remarcat că, prin crearea Programului Național „Satul European” și lansarea programului „Satul european expres” se va contribui la construirea Moldovei europene.

„Am promis că voi fi Președintele tuturor, pentru oameni, indiferent de partidul primarului ales și așa am făcut. Cele 100 de proiecte finalizate în doar un an demonstrează angajamentul nostru de a îmbunătăți condițiile în care trăiesc moldovenii de la un capăt la altul al Moldovei. Sat cu sat, Europa va ajunge în casele noastre”, a conchis șeful statului.

Share