Șeful statului a semnat decretul care dă undă verde Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”

Șeful statului a semnat decretul care dă undă verde Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat săptămâna trecută decretul care dă undă verde Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, realizat în cooperare cu Asociația Internațională de Dezvoltare și Agenția Austriacă de Dezvoltare, transmite OFICIAL.

Datorită acestui proiect, locuitorii din raioanele Râșcani, Cahul și Vulcănești vor avea acces la apă de calitate.

„Va fi extinsă și îmbunătățită și infrastructura de ape uzate din municipiile Soroca și Comrat, unde vor fi construite stații moderne de epurare. Apele reziduale nu se vor scurge în râuri și lacuri, iar locuitorii din cele două orașe și satele din împrejurimi vor trăi într-un mediu mai curat și mai sănătos.

Accesul la apă de calitate și la servicii de sanitație în toate regiunile țării este o prioritate a guvernării, dar și una dintre așteptările majore ale oamenilor. Vom munci pentru ca în tot mai multe case din Moldova să fie apă bună la robinet, iar astfel să le asigurăm cetățenilor noștri condiții mai bune de viață”, spune Președintele țării.

Cristina Parfeni

Share