Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din țară

Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din țară

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră, informează OFICIAL.

Șeful statului a menționat că este o continuare a șirului de întrevederi pe care le-a avut săptămîna curentă cu reprezentanții sindicatelor și a mediului de afaceri în vederea identificării problemelor existente în domeniile respective și a soluțiilor de depășire a lor.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Igor Dodon a subliniat rolul sectorului bancar pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi a climatului investiţional și a remarcat că Președinția alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important. În mod aparte, președintele s-a referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului, etc.

„Consider oportună în acest sens organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector”, a declarat șeful statului.

De asemenea, cei prezenți au vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele.

Președintele țării a îndemnat participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative pentru a fi examinate și promovate în Parlament spre adoptare.

Mihaela Rotari

Share