Șeful „Moldovagaz”, despre salariul său: Este absolut calibrat la responsabilitățile funcției, care nu este una publică, ci una privată

Șeful „Moldovagaz”, despre salariul său: Este absolut calibrat la responsabilitățile funcției, care nu este una publică, ci una privată

Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, a venit cu o serie de precizări privind salariul său, despre care deseori este întrebat în spațiul public, informează OFICIAL.

„Acesta este absolut calibrat la responsabilitățile funcției, care nu este una publică, ci una privată.

Această funcție presupune administrarea a unei echipe de peste 5000 de angajați; echipă conectată 24/24 și 7/7, pentru că gestionează cea mai mare infrastructură energetică din țară și livrează la peste 750 mii de consumatori unul dintre cele mai periculoase produse. Salariul meu este rezultatul negocierii și din acel salariu achit pe deplin taxele – aceste date sunt suficiente pentru spațiul public, într-o societate democratică civilizată”, a declarat el.

Șeful „Moldovagaz” a mai spus că, de fapt, funcția de președinte al Consiliului de administrație presupune mult mai multe responsabilități și fără a le lua în calcul, discuția despre salariu este mai curând o încercare de a manipula opinia publică.

„Vorbesc despre manipulare pentru că, în Moldova există zeci de funcții publice cu salarii similare și mai mari, care presupun un spectru de responsabilități mult mai modeste. De obicei presa democratică urmărește deciziile și abordările autorităților, pentru a ajuta societatea să păstreze un nivel de control asupra autorităților. Pentru că ceilalți cetățeni și așa sunt sub controlul legal al autorităților”, a conchis el.

Share