Șeful „Modovagaz”: Monitorizăm în permanență indicatorii de tarif ale gazelor naturale

Șeful „Modovagaz”: Monitorizăm în permanență indicatorii de tarif ale gazelor naturale

Vadim Ceban, șeful Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, a venit cu unele precizări referitor la declarațiile din spațiul public precum că tariful la gaz ar putea ajunge la 13 lei per metru cub sau chiar mai puțin, informează OFICIAL.

El a spus că „Moldovagaz” monitorizează în permanență costurile achiziției gazului natural în scopul stabilirii tarifului pentru consumatorii finali.

„Astăzi, prețul mediu anual de achiziție al gazelor naturale, bazat pe volumele reale și prețul de achiziție al gazelor naturale pentru ultimele 8 luni ale anului 2023, este de 768 USD per 1000 m3, în timp ce tariful actual stabilește prețul mediu anual de achiziție al gazelor naturale la 750 de dolari SUA la 1000 m3.

E necesar de menționat că, „Moldovagaz” actualizează lunar indicatorii de tarif pentru a îndeplini cerințele Metodologiei Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie. Pe baza structurii actualului tarif și a indicatorilor stabiliți în acesta pentru anul 2023, pentru a realiza un tarif de furnizare a gazelor naturale de 13 lei, prețul gazelor naturale în trimestrul IV al acestui an ar trebui să fie de circa 350 dolari la 1000 m3”, a explicat el.

Share