Șeful fracțiunii PAS din CMC: Solicităm CEC să analizeze legalitatea constituirii Consiliului electoral de circumscripție nr.1

Șeful fracțiunii PAS din CMC: Solicităm CEC să analizeze legalitatea constituirii Consiliului electoral de circumscripție nr.1

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) este de părere că primarul general al Capitalei, Ion Ceban, și socialiștii pun la cale o schemă falsificare a alegerilor parlamentare, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul Vasile Grădinaru a spus că se vrea înlocuirea unor membri în Consiliul electoral de circumscripție nr. 1 Chișinău cu membri, cunoscuți sau simpatizanți ai socialiștilor.

Vasile Grădinaru a spus că, conform Legii, CMC trebuia să se convoace în ședință pentru a stabili cine vor fi membrii în Consiliu.

Astfel, consilierii solicită CEC să analizeze legalitatea constituirii Consiliului electoral de circumscripție nr.1; au solicitat primarului Ion Ceban să convoace CMC pentru a selecta membrii în Consiliu; au făcut un apel către ceilalți consilieri, în cazul în care nimic nu se decide astăzi, să se convoace ei singuri în ședință, dar și au depus un demers la CEC prin care detaliat au descris schema de falsificare.

 

Cristina Parfeni

Share