Șeful Delegației Uniunii Europene, invitat în Găgăuzia

Șeful Delegației Uniunii Europene, invitat în Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul discuției, a fost abordată evoluția situației epidemiologice și posibilitățile de restabilire a proceselor economice afectate de restricțiile sanitare, informează OFICIAL. 

Guvernatorul Găgăuziei a vorbit Excelenței Sale despre măsurile întreprinse de autoritățile Autonomiei pentru depășirea consecințelor creșterii prețurilor la energoresurse. Bașcanul Găgăuziei, în calitate de membru al Guvernului, a înaintat Cabinetului de Miniștri mai multe inițiative care prevăd susținerea instituțiilor sociale, medicilor și profesorilor din Republica Moldova și alocarea de fonduri suplimentare pentru finalizarea proiectelor implementate cu suportul partenerilor externi.

Irina Vlah l-a invitat pe Jānis Mažeiks în Găgăuzia pentru determinarea domeniilor prioritare privind dezvoltarea Autonomiei cu sprijinul partenerilor externi.

„În anul 2022, autoritățile din Găgăuzia au drept scop continuarea implementării unui șir de proiecte de infrastructură și economice. Acestea sunt construcția unui Hub IT-Digital, construcția Colegiului Industrial, finalizarea și lansarea unui nou bloc de liceu. Îmbătrânirea populației și ieșirea tinerilor amenință viitorul țării noastre. Pentru a opri aceste procese, ne propunem să creăm noi instrumente pentru stimularea tinerilor și industrializarea economiei. Avem nevoie de sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene”, a menționat Irina Vlah.

Cristina Gurez

Share