Ședința Parlamentului – transferată pe săptămâna viitoare

Ședința Parlamentului, care urma să aibă astăzi, a fost închisă, fără a mai avea loc, informează OFICIAL.

Chiar de la începutul ședinței s-a iscat o neînțelegere între deputați, Blocul ACUM blocând tribuna Parlamentului, nefiind de acord ca Premierul Ion Chicu să prezinte raportul de activitate pentru 100 de zile, având în vedere că era stabilit ca el să vină săptămâna viitoare.

După câteva pauze anunțate, nefiind găsit un compromis, Vicepreședintele Parlamentului a propus ca ședința să fie transferată pentru săptămâna viitoare. „Am încercat să remediem conflictul iscat. La ședința Biroului permanent am făcut două propuneri către Blocul ACUM, care la prima vedere au fost acceptate și urmau să discute în fracțiuni. Vedem că nu s-au prezentat în plenul Parlamentului. Această atitudine nu este demnă de parlamentari. Constatăm că ședința Parlamentului nu poate continua și propunem închiderea ședinței”, a precizat Batrâncea.

Și președintele fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, a susținut ideea. „Venirea Premierului în Parlament a fost o acțiune benevolă. Sigur că era bine și util să fi avut o astfel de informație și discuție cu Premierul. Dacă nu s-a produs acest lucru, sunt de acord să amânăm ședința și la următorul Birou al Parlamentului să discutăm ce avem de făcut”, a punctat Diacov.

În replică, Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, reprezentat ACUM, a spus că nu-l mai vede pe Premier în sală. „Înțeleg că Ion Chicu a primit ordinul să plece. Noi ne-am expus destul de clar, noi suntem gata să muncim în continuare, dar pe agenda stabilită din timp. Trebuie să muncim. Cei care vor să fugă de la responsabilitățile Parlamentului, este rușinos. Noi suntem gata să muncim pe agenda de astăzi, iar pe dl. Chicu îl așteptăm săptămâna viitoare, stabilit din timp”, a spus Popșoi.

În final, ședința a fost închisă și transferată pe săptămâna viitoare.

Andriana Cheptine

Share