Ședință istorică: Consilierii municipali din Chișinău și București – la aceeași masă

Ședință istorică: Consilierii municipali din Chișinău și București – la aceeași masă

La Chișinău, în premieră, are loc ședința comună a consilierilor municipali din București, România, și Chișinău, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău, transmite OFICIAL.

„Salut consilierii din cadrul Consiliului Municipal București. Mulțumesc consilierilor care au acceptat organizarea acestui eveniment. Aduc sincere mulțumiri colegilor din România pentru proiectele frumoase implementate în Chișinău cu suportul mai multor orașe”, a spus Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței.

Viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a menționat că Primăria București și Consiliul orășenesc este deschis pentru orice solicitare din partea consilierilor din Chișinău. „Este o onoare pentru noi ca în această zi să fim la Chișinău. Este o onoare că locuitorii mun. Chișinău sunt de acord cu continuarea caietului de bune practici între București și Chișinău. Ne propunem să facem cât mai mult astfel încât cetățenii mun. Chișinău să fie mulțumiți de ceea ce face fiecare prin activitățile noastre. Colaborarea pentru noi e una fundamentală ca instituțiile noastre să poată beneficia de proiectele care vrem să le implementăm împreună”,  a spus Aurelian Bădulescu.

La ședință sunt prezenți 38 consilieri municipali.

Potrivit informației anunțate anterior de Ion Ceban, în cadrul acestei ședințe va fi aprobat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București. Totodată, la ședință urmează să fie discutate proiecte care urmează să fie realizate în comun.

Cristina Parfeni

Share