Ședința Guvernului de astăzi – amânată! Ciocoi: Constatăm lipsa cvorumului

Ședința Guvernului de astăzi – amânată! Ciocoi: Constatăm lipsa cvorumului

Ședința Guvernului Republicii Moldova, preconizată pentru ziua de astăzi, nu a avut loc din lipsa cvorumului, informează OFICIAL.

„Sunt prezenți doar doi miniștri ai Guvernului: subsemnatul și doamna Irina Vlah”, a susținut Premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Cu privire la cei care au lipsit de la ședință, Prim-ministrul a declarat: „Am fost informat că domnul general Gaiciuc se află, la moment, în spitalul militar. Domnul Voicu, începând, cu ziua de ieri, este pe foaie de boală, doamna Lilia Pogolșa – din motive de sănătate lipsește, domnul ministru Perju – în teritoriu. Domnul Fadei Nagacevschi și doamna vice-ministru Cebotari nu au venit cu nici o motivare. În acest fel, constatăm lipsa cvorumului”, a declarat Ciocoi.

De menționat că, printre subiecte, pe ordinea de zi a Cabinetului de miniștri, astăzi, se afla proiectul privind alocarea a 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Guvernul va face tot posibilul să vireze suma Comisiei Electorale Centrale sau până la 11 iulie, ori după 11 iulie. CEC va primi suma restantă”, a ținut să precizeze Ciocoi.

Totodată, Premierul interimar a anunțat despre încă o tentativă de organizare a ședinței Guvernului pentru ziua de vineri – 9 iulie.

Mihaela Conovali

Share