Ședința extinsă a Biroului Permanent al PSDE. Subiectul principal – alegerile locale generale

Ședința extinsă a Biroului Permanent al PSDE. Subiectul principal – alegerile locale generale

Astăzi a avut loc ședința extinsă a Biroului Permanent al Partidului Social Democrat European, cu participarea președinților de raioane ai PSDE și a președinților Organizațiilor Teritoriale ale partidului.

Discuțiile au fost deschise și constructive și au fost trecute în revistă principalele activități care au avut loc după Congresul X al PSDE și trasate prioritățile pentru viitor.

„Principalul eveniment politic din acest an sunt alegerile locale generale din toamnă. La acest scrutin sunt votați, în primul rând, oamenii, iar Partidul Social Democrat European are cei mai buni și profesioniști primari, consilieri raionali și locali”, se spune într-un comunicat de presă.

„La alegerile locale generale vom avea candidați competenți și competitivi în majoritatea localităților. Suntem o echipă puternică, unită, cu oameni profesioniști, responsabili și buni gospodari. De aceea, sunt sigur că la alegerile locale vom obține un scor electoral bun”, a declarat Președintele Partidului Social democrat European, Ion Sula.

Liderul social democrat european a menționat că și-a propus să meargă în fiecare Organizației Teritorială, pentru a discuta la fața locului problemele care există în teritoriu și a identifica soluții pentru depășirea acestora.

„Printre acțiunile prioritare a fost evidențiată reconstrucția sau constituirea noilor organizații de partid în raioanele unde acestea lipsesc în prezent.

O atenție aparte va fi acordată consolidării în continuare a parteneriatului politic cu Partidul Social Democrat din România, inclusiv implementării proiectelor bilaterale de infrastructură între aleșii locali ai PSDE și ai PSD România”, se mai spune în comunicat.

Prezent la ședință în calitate de invitat, Ciocan Iurie – Președinte PSD Republica Moldova, a spus că în viitorul apropiat la Chișinău urmează să vină mai mulți miniștri ai PSD în Guvernul României, pentru a asigura transferul de cunoștințe și expertiză către colegii din Partidul Social Democrat European, astfel ca atunci când va reveni la guvernare, echipa PSDE să fie pregătită pentru a pune în aplicare cele mai bune practici europene.

Pentru luna martie curent este planificată vizita conducerii PSDE la Bruxelles, unde vor avea loc întâlniri la Parlamentul European, la Partidul Socialiștilor Europeni și cu comisari europeni.

În acest context, Președintele Ion Sula a accentuat că Partidul Social Democrat European, cu simbolul celor trei trandafiri, face parte din stânga europeană și se bucură de tot sprijinul Partidului Socialiștilor Europeni și a Internaționalei Socialiste.

La finalul ședinței, a fost aprobat Regulamentul de colectare a cotizațiilor de membru de partid, care alături de transferurile de la bugetul de stat și donații vor asigura finanțarea transparentă a formațiunii politice.

Share