Ședință de lucru, ca urmare a evenimentelor tragice, petrecute în capitala Belgiei. Conducerea țării a luat o decizie

Ședință de lucru, ca urmare a evenimentelor tragice, petrecute în capitala Belgiei. Conducerea țării a luat o decizie

Președintele Republicii Moldova,  Nicolae Timofti, a condus astăzi, 23 martie a.c., o ședință de lucru, ca urmare a evenimentelor tragice, petrecute ieri în capitala Belgiei, Bruxelles, unde s-a discutat despre contextul național și regional de securitate, comunică Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

Șeful statului s-a referit la necesitatea urgentării adoptării în Parlament a documentelor legislative care ar contribui la sporirea gradului de securitate a cetățenilor Republicii Moldova. În context, șeful statului a amintit despre pachetul de acte legislative privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate și la Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului.

„Terorismul este o amenințare tot mai prezentă, iar acțiunile de contracarare a acestui flagel țin de responsabilitatea tuturor actorilor naționali și internaționali. Pe plan intern, solicit conducerii Parlamentului și Guvernului, precum și celorlalte instituții ale statului să aplice toate deciziile, adoptate la ședințele Consiliului Suprem de Securitate și în cadrul ședințelor operative, care stabilesc acțiuni de consolidare a capacităților statului în domeniul securității și apărării.”, a declarat președintele.

În cadrul ședinței s-a stabilit că 24 martie va fi declarată zi de doliul național, în spiritul solidarității cu Belgia și a compasiunii pentru victimele atentatelor teroriste din Bruxelles.

La ședință au participat Președintele Parlamentului, Andrian Candu, Primul ministru, Pavel Filip, Președintele comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, Veaceslav Untila, viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Ministrul Apărării, Anatolie Șalaru, vicedirectorul Serviciului de Informații și Securitate,  Alexandru Balan, secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru și consilierul Președintelui în domeniul apărării și securității naționale, Alexei Barbăneagră.

Doina Secrieru
Share