Ședința CMC – transferată pentru ziua de mâine

Ședința CMC – transferată pentru ziua de mâine

Ședința Consiliul Municipal Chișinău, începută astăzi la ora 10.00, a fost amânată.

Motivul amânării este constituirea și aprobarea ordinii de zi.

Ion Ceban, șeful fracțiunii PSRM în CMC, a spus că nu o să permită încălcarea procedurilor  – și proiectele de decizie care au fost votate spre examinare pentru săptămâna viitoare, trebuie să fie examinate atunci. „Nu o să vă permit să încălcați procedura, ați numit proiectele și plenul a votat să fie votate săptămâna viitoare, a doua oară nu se votează aceleași proiecte, nu încălcați regulamentul. Nu puteți supune votului același proiect de două ori”, a menționat socialistul.

Ulterior, consilierii au decis să desfășoare ședința Biroului permanent pentru a lua o decizie privind continuitatea ședinței CMC de astăzi.

Consilierii socialiști au comunicat că se află la fracțiune, în număr de 19 persoane. „Nu vom merge să încălcăm nici o procedură, dacă s-a votat pentru săptămâna viitoare – s-a votat și nici un proiect dintre acestea nu va fi examinat astăzi. Dacă vreți, examinați, dar noi nu vom încălca procedurile”, a subliniat șeful fracțiunii PSRM.

Ion Cebanu, șeful fracțiunii PL în CMC, a spus că situația nu mai poate continua în acest mod și că proiectele trebuie examinate.

„Nu mai putem continua așa, cu blocaje, trebuie să găsim o cale de a continua munca în oraș, nu putem tărăgăna mereu”, a spus el, afirmând că socialiștii nu vor să lucreze.

Totodată, el a spus că ședința de astăzi nu mai poate continua și trebuie de luat o decizie în acest sens.

„Proiectele de astăzi le examinăm mâine. Mâine, la ora 10.00, vă aștept în sală ca să lucrăm. Avem primar ales, avem consiliu ales, trebuie să lucrăm”, a spus președintele ședinței, precizând că el nu a încălcat nici o procedură.

Mihaela Rotari

Share