Secretarul General al OSCE: Toate instituțiile organizației sunt complet pregătite să sprijine implementarea agendei de reforme în RM

Secretarul General al OSCE: Toate instituțiile organizației sunt complet pregătite să sprijine implementarea agendei de reforme în RM

Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, susține Chișinăul și Tiraspolul în procesul de reglementare, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Thomas Greminger a precizat că este prima sa vizită în RM, în calitate de Secretarul General al OSCE.

„Trebuie să vă mărturisesc că a fost o oportunitate excelentă ca să aflu din prima sursă despre evoluțiile din țară. Aș dori să apreciez reformele ambițioase ale Guvernului RM de combatere a corupției și de îmbunătățire a sectorului judiciar. Apreciez pașii pe care RM îi întreprinde, pentru a îndeplini angajamentele sale în calitate de stat participant la OSCE. Permiteți-mi să vă asigur că toate instituțiile organizației sunt complet pregătite să sprijine implementarea agendei de reforme, care vor spori încrederea cetățenilor în instituțiile statului și vor reduce riscurile de securitate în țară. De asemenea, salut voința politică a noului Guvern, inclusiv a Premierului, de a avansa pașnic în procesul de reglementare transnistreană. Apreciez angajamentul ambelor părți să lucreze în spiritul consolidării încrederii spre rezultate tangibile în diferite domenii tematice, incluse în pachetul „Berlin Plus”. O trăsătură unică a acestor măsuri de consolidare a încrederii îmbunătățesc viața populației de pe ambele maluri ale râului și oferă un bun exemplu de soluționare a conflictului pentru întreaga regiune a OSCE”, a precizat oficialul.

Andriana Cheptine

Share