Secretarii generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic participă la o Masă rotundă, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova

Secretarii generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic participă la o Masă rotundă, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova

Secretarii generali ai parlamentelor din țările Parteneriatului Estic participă la o Masă rotundă, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova. Evenimentul, care va avea loc în perioada 22-23 mai, va reuni reprezentanți ai secretariatelor parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina și din țara noastră pentru un schimb de bune practici.

Discuțiile se vor axa pe subiectul controlului parlamentar și rolului administrațiilor parlamentare în acest proces. Participanții la Masa rotundă vor împărtăși din experiența lor în activitatea de evaluare ex-post a legilor, ca instrument de control parlamentar. Agenda evenimentului mai include și discuții despre rolul controlului parlamentar în procesul de integrare europeană și în consolidarea cooperării regionale între țările Parteneriatului Estic.

În deschiderea reuniunii, participanții la discuții vor fi salutați de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Secretarul general, Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului Georgiei și Președinte al Rețelei Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, Ketevan Kvinikadze, precum și Directorul de țară al GIZ Moldova, Claudia Hermes.

Masa rotundă este organizată cu suportul proiectului de asistență al Agenției germane de cooperare (GIZ) „Administrație parlamentară modernă și puternică în țările Parteneriatului Estic, Etapa II”.

Share