Scrisoarea lui Ghimpu către Leancă: „Decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului…”

Scrisoarea lui Ghimpu către Leancă: „Decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului…”

„Cred că, decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului, fiindcă nu ai dreptul moral după toate câte s-au întâmplat cu implicarea ta și din vina ta să stai acolo sus”. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, într-o scrisoare publică – „Scrisoare către Marele Logofăt al Guvernării Iu#ie Leancă”, adresată liderului Partidului Popular European, Iurie Leancă.

Ghimpu spune că locul lui Leancă e în alte parte, „pentru că acțiunile cât și inacțiunile fostului Prim-ministru Leancă, legate de furtul miliardului, cad sub incidența codului penal și trebuie să stai pe banca acuzaților, nu în Prezidiu, în calitate de Vicepreședinte al Parlamentului.

Nu pentru mine și n-am de ce mă bucura, dar aștept cu nerăbdare răspuns de la dl Procuror General”.
Liberalul precizează că a primit scrisoarea lui Leancă. „Măria Ta Logofăt, de ieri, tot citesc și citesc niște cuvinte scrise de Măria Ta despre furtul banilor publici și iertată să-mi fie vorba, dar nu înțeleg nici o pleașă despre ce vorbiți, să înțeleg că după furtul miliardului au mai rămas bani publici și „sunt furați fără remușcări.” Să înțeleg că Aceasta este replica la interpelarea mea, adresată Procurorului General Eduard Harunjen, de ce fostul Prim-ministru Leancă nu este tras la răspundere penală pentru delapidarea BEM-lui, prin furtul miliardului. Căci anume Prim-ministru a „orchestrat” pentru început micșorarea pachetului de acțiuni ale statului la BEM, trecând astfel banca în mâinile lui Ilan Șor, pentru ca el să poată fura miliardului! După cum observ stimate logofăt Leancă mătăluță fugi de răspuns, nu spui esti sau nu ești vinovat în furtul miliardului. Înseamnă că știai ce orchestrezi și știi bine și acum ce a făcut, dar stai liniștit, pentru că este protejat, sau cum se mai spune pe la noi, ai „crâșă””, a mai menționat liderul PL.

De asemenea, Ghimpu dezvăluie că după alegerile din 2014 Leancă insista să fie premier. „Și dacă nu eram eu împotrivă, poate că ajungea din nou în această funcție; și nu exclud, că se mai furau niște miliarde. Da, dle logofăt, de altceva nu ești capabil, pentru că nu ai caracter!…”, a mai scris parlamentarul.

De menționat că, ieri-seară, Iurie Leancă a menționat, pe o rețea de socializare, că, „Corespondența lui Ghimpu continua”. „După scrisoarea către Dumnezeu, Ghimpu se adresează lui Harunjen. Înainte de a se adresa instanțelor din Moldova ar fi cazul să se documenteze mai bine.

Însă și mai bine ar fi să își facă griji pentru persoanele pe care le-a delegat în diferite funcții, care furau și continuă să fure fără remușcări din banii publici. Iată un motiv real să mai adreseze încă o scrisoare divinităților. Poate îi vor răspunde totuși”, a scris vicepreședintele Parlamentului.

Doina Secrieru

Share