Scindare în PLR? Un grup condus de Guțu cere retragerea formațiunii din alegeri

Scindare în PLR? Un grup condus de Guțu cere retragerea formațiunii din alegeri

O parte a conducerii Partidului Liberal Reformator (PLR) cere retragerea formațiunii din campania electorală.

Un apel în acest sens a fost semnat de către: Ana Guțu, deputat, co-președinte PLR, Anatol Arhire, deputat, președintele organizației teritoriale PLR Ungheni, Dorin Dușciac, viceministrul mediului, vicepreședinte PLR, Gheorghe Șalaru, vicepreședinte PLR, Vasile Grama, vicepreședinte PLR, Sergiu Stanciu, viceministrul tineretului și sportului, Sergiu Ghețiu, viceministrul agriculturii și industrii alimentare, Tudor Ulianovschi, viceministrul afacerilor externe și integrării europene și Maxim Guțu, președintele organizației de tineret PLR.

“Subsemnații, o parte reprezentativă  a  echipei PLR, susținuți de o mare parte din organizațiile teritoriale, după ce nu am reușit să convingem actuala conducere PLR să continue negocierile în vederea constituirii unui eventual bloc electoral cu forțele politice proeuropene, care ar face posibilă accederea în viitorul parlament și  refacerea actualei coaliții pro-europene de guvernare, formulăm acest apel către președintele PLR Ion Hadârcă, către colegii noștri, către echipele teritoriale, privind retragerea din campania electorală a Partidului Liberal Reformator pentru parlamentarele 2014 în favoarea partidelor proeuropene cu șanse reale. Aceasta ar permite să evităm risipirea voturilor pro-europene și să profităm de o perioada propice pentru pregătirea, consolidarea și relansarea partidului în alegerile locale din 2015”, se spune în declarația semnatarilor.

Aceștia susțin că prin prezența slabă în actualele alegeri PLR nu va face altceva decât să deschidă oportunități electorale pentru actorii politici de stânga, anti-europeni și antinaționali.

“Erorile de strategie și lipsa de viziune a actualei echipe de conducere a PLR a demonstrat incapacitatea de creare a unei mișcări de demnitate națională de promovare a liberalismului și a reformelor reale, mai ales de fortificare a dreptei politice ca  alternativă fiabilă pentru viitorul Republicii Moldova. Ineficiența regretabilă, admisă la nivel de strategii și tactici pre-electorale ale PLR, este cauza principală a intențiilor insuficiente de vot pentru acest partid. De aceea, un eventual eșec la alegerile din 30 noiembrie poate fi un fiasco pentru partid și poate duce la dispersarea susținătorilor, echipelor din teritoriu, cât și la o dezamăgire pentru votanții pro-europeni”, mai spun ei.

Subsemnații pledează pentru consolidarea și unificarea forțelor politice de dreapta și centru-dreapta în vederea  asigurării ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova și susțin că vor întreprinde acțiuni concrete în vederea realizării acestui deziderat.

Mihaela Rotari

Share