Scenariul din mintea lui Mihai Ghimpu: “E foarte serios și care rezolvă toate problemele!”

Scenariul din mintea lui Mihai Ghimpu: “E foarte serios și care rezolvă toate problemele!”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu spune că are în mintea sa, un scenariu, care aplicat, ar rezolva toate problemele.

„Da, am eu un scenariu foarte serios și care rezolvă toate problemele. Dar, iarăși, ne întâlnim cu mentalitatea.”, a spus el într-un interviu pentru Europa Liberă.

Mihai Ghimpu a spus că este vorba de unirea R. Moldova cu Romania.

„Unirea. Dar cu cine? Cetățenii nu vor să înțeleagă: vor bine să trăiască, dar văd că de 26 de ani ne chinuim și nu compară pensia lor de câte 50 de dolari și pensia de 300 de euro; salariul medicului de aici și salariul medicului de acolo; salariul pedagogului de aici și salariul pedagogului de acolo. Și acolo e corupție, dar totuși anul acesta acest stat a dat supravenit de un miliard de euro.”, a spus Ghimpu.

Liberalul a precizat că este vorba de Romania. „România, sigur că. Da, a dat iată un miliard. S-au pornit lucrurile. Și eu sunt pentru unire, dar cu cine să o faci? Eu numai am spus atunci când m-au întrebat prima dată, când am devenit președinte: „Mai sunteți unionist și român?”. Și eu am spus. Și deodată, de ce noi avem 5%? Iată eu nu înțeleg: cum adică, domnule, noi mergem pe același drum, gândim la fel, luptăm la fel și iată poftim, ai 5%, apoi cum să mergi înainte? Nici aici nu poți face nimic și nici în altă parte nu te poți duce să faci. Dar, cum se spune, tot ce se face, se face spre bine. Poate, cine știe, situația aceasta se va rezolva mai repede, ceea ce ne dorim noi.”, a precizat politicianul.

Mihaela Rotari

Share