Scenariu-șoc: Ce se va întâmpla cu Leancă dacă nu va obține votul Parlamentului

Scenariu-șoc: Ce se va întâmpla cu Leancă dacă nu va obține votul Parlamentului

Dacă premierul desemnat Iurie Leancă nu va obține votul de încredere în cadrul ședinței Parlamentului din 12 februarie curent, atunci acesta ar putea dispărea din politică. Declarații în acest sens au fost făcute pentru europalibera.org, de către analistul politic Vitalie Andrievschi.

„Nu mai e loc pentru înţelegeri sub covor. E nevoie de un dialog public, transparent, cu implicarea largă a societăţii. Acum fireşte votează parlamentul, nu societatea. Dar vorba e că parlamentul ar trebui pus într-o situaţie din care să nu aibă altă ieşire decât să voteze. Să fie pus în faţa unui vot nu împotriva lui Leancă, ci împotriva unui program de propăşire a statului. Prioritatea acum nu e Leancă, ci calea corectă pentru R. Moldova. Şi dacă Leancă va propune o cale corectă, pe care o va justifica cum se cuvine şi va convinge că e capabil să parcurgă această cale cu cabinetul său, atunci ar putea avea şi sprijin politic. Iar dacă va formula o simplă rugăminte: votaţi-mă şi eu nu vă voi uita, mă tem că va suferi eşec. Iar acest eşec ar putea însemna pentru el ratarea oricărui viitor politic”, a declarat liderul de opinie.

Potrivit lui Vitalie Andrievschi, în acest mod, chiar dacă nu va fi votat, vă rămâne în istorie ca un politician care a propus o cale de propăşire acestui stat, dar a fost respins. “Dacă e capabil, va fi un lider naţional. Dacă nu, va dispărea”, a subliniat el.

Totodată, analistul a menționat că dacă Leancă nu va fi votat, atunci “peste o săptămână cel mai probabil va fi desemnat un alt premier şi lucrurile vor părea obişnuite, fireşti” .

Doina Secrieru

Share