Săptămână încărcată pentru PSDE

Săptămână încărcată pentru PSDE

Săptămână trecută, Partidul Social Democrat European(PSDE) a desfășurat o serie de activități importante, marcând evenimente semnificative și obținând rezultate remarcabile la alegerile locale. De asemenea, a continuat dialogul tradițional cu ambasadorii străini acreditați la Chișinău.

Iată principalele momente:

𝟏. 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐓𝐞𝐦𝐚 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝟗 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞

• PSDE a îndemnat cetățenii moldoveni cu cetățenie română să voteze Alianța PSD-PNL și a făcut apel către cetățenii europeni să susțină social-democrații din PES. A fost exprimată recunoștință față de echipele și voluntarii implicați în campanie.

𝟐. 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐒𝐃𝐄 𝐇𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐬̦𝐭𝐢

• Organizația Teritorială PSDE Hîncești a fost reconstituită, alegându-se o nouă conducere: Vasile Gajiu, președinte interimar și trei vicepreședinți: Elena Lambos, Petru Cozlan și Simion Cichirca.

𝟑. 𝐒𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦𝐨𝐯𝐚 𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐨𝐯𝐚̆𝐭̦

• Candidatul PSDE, Irina Maximova, a câștigat alegerile pentru Primăria orașului Bucovăț și satului Rassvet din raionul Strășeni, depășind candidatul partidului de guvernare.

𝟒. 𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐅𝐞𝐦𝐞𝐢 𝐚 𝐏𝐒𝐃𝐄

• Organizația de Femei a PSDE a împlinit 20 de ani de activitate, marcați de activism și contribuții semnificative ale femeilor social-democrate în administrația publică centrală și locală.

𝟓. 𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐄 𝐢̂𝐧 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐉𝐚̄𝐧𝐢𝐬 𝐌𝐚𝐳̌𝐞𝐢𝐤𝐬

• S-a discutat în special despre situația social-politică din Moldova și participarea PSDE la alegerile europarlamentare și la referendumul privind integrarea europeană a țării.

𝟔. 𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐧 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐓𝐚𝐝𝐚𝐬 𝐕𝐚𝐥𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬

• Conducerea PSDE a discutat cu Ambasadorul Valionis despre evoluțiile politice și sociale din Moldova, precum și despre implicarea PSDE în alegerile europarlamentare.

𝟕. 𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧-𝐋𝐞𝐨𝐧 𝐓̦𝐮𝐫𝐜𝐚𝐧𝐮, 𝐢̂𝐧 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐏𝐒𝐃𝐄

• Ambasadorul României a vizitat satele Talmaza, Feștelița și Ermoclia, unde a discutat despre provocările locale și proiectele finanțate de UE.

𝟖. 𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐌𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐒𝐃𝐄

• În raioanele Hîncești, Strășeni, Soroca și Ialoveni, au avut loc consultări privind candidatul PSDE la alegerile prezidențiale și participarea la referendumul pentru integrarea europeană. Totodată, membrii și susținătorii formațiunii au fost îndemnați să participe masiv la alegerile europarlamentare și să susțină Alianța PSD-PNL.

Aceasta a fost retrospectiva săptămânii pentru PSDE, reflectând implicarea activă a partidului în procesele politice și sociale din Republica Moldova.

Share