Sandu și Năstase, după discuția cu ambasadorii UE și SUA: „Am înțeles că s-a luat act cu îngrijorare de ceea ce se întâmplă la Chișinău”

Sandu și Năstase, după discuția cu ambasadorii UE și SUA: „Am înțeles că s-a luat act cu îngrijorare de ceea ce se întâmplă la Chișinău”

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, după întrevederea cu Ambasadorii Uniunii Europene, au oferit declarații pentru presă, informează Oficial.

Maia Sandu a comunicat mai multe detalii în acest sens. „Am avut o discuție ordinară cu Ambasadorii Uniunii Europene și cu reprezentanții Ambasadei SUA. Avem regulate asemenea întâlniri. Evident că astăzi am discutat despre situația care ține de nevalidarea rezultatelor alegerilor din Chișinău. Ambasadorii ne-au întrebat despre această decizie, am discutat în detalii decizia judecătoarei și argumentele ei pe care noi le considerăm absurde. Am fost întrebați despre planurile noastre de viitor și le-am spus că vom merge în stradă și astăzi, și mâine. Pe această cale – îi invităm pe toți chișinăuienii să ni se alăture, începând cu 17:30, în fața Primăriei. La fel, le-am spus oficialilor că, contăm în continuare pe sprijinul lor, că doar presiunea venită din partea cetățenilor și presiunea venită din partea comunității internaționale poate determina această guvernare iresponsabilă să-și schimbe atitudinea și să recunoască rezultatele alegerilor în Chișinău”, a declarat Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a vorbit despre atitudinea UE și SUA cu referire la alegerile locale din municipiul Chișinău. „Am fost felicitați pentru modul în care ne-am comportat în aceste alegeri. Aceste alegeri ne-au demonstrat că suntem în stare să repunem Republica Moldova pe făgașul normalității, asta-i sperie pe cei de la guvernare. Am înțeles că în Europa și în SUA s-a luat act cu îngrijorare de ceea ce se întâmplă la Chișinău. Regretul nostru este că din cauza unor ilegalități vor avea de suferit oamenii”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share