Sandu către cetățeni: Omenia este puterea noastră

Sandu către cetățeni: Omenia este puterea noastră

Președintele Republicii Moldova se află stăzi în raionul Nisporeni, unde va vizita mai multe localități. Prima întâlnire Maia Sandu a avut-o în comuna Vărzărești, în cadrul căreia a vorbit cu cetățenii despre cele mai stringente probleme ale momentului, transmite OFICIAL.

„Aici, la fel ca în toată țara, oamenii sunt îngrijorați de războiul ce se întâmplă chiar la hotarele noastre și de consecințele lui, pe care le resimțim în prețurile tot mai mari la alimente și la carburanți. Le-am spus oamenilor că autoritățile fac tot posibilul ca să menținem pacea și siguranța cetățenilor, iar problemele cu care ne confruntăm pot fi depășite prin muncă și solidaritate”, a declarat șeful statului.

Totodată, Maia Sandu le-a spus localnicilor și despre lansarea în curând a Programului „Satul European”, prin care vor fi finanțate proiecte pentru dezvoltarea comunităților.

„Am făcut apel ca banul public să fie cheltuit corect și eficient, și am spus că, în pofida vremurilor vreme grele prin care trecem, trebuie să continuăm planurile noastre de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.

M-am bucurat să văd susținerea și aprecierea cetățenilor pentru semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, decizie luată inclusiv pentru că vrem să trăim pașnic, în democrație și prosperitate”, a subliniat ea.

La final, președintele a mulțumit cetățenilor pentru solidaritatea și omenia de care au dat dovadă în aceste zile grele, primind în casele și comunitățile lor mii de refugiați din țara vecină.

„Omenia este puterea noastră”, a conchis Maia Sandu.

Doina Buruiană

 

Share